Het leven is een vat vol keuzes,
interview met Rob Piederiet

Dit aritkel is geplaatst in PC55
Geschreven door Renate Pijnenburg

Keuzes maken: we doen het de hele dag. Soms zit de keuze in kleine dingen en denk je er niet eens echt bij na. Maar wat als je vastloopt en niet meer weet welke richting je op wilt? Wat als je geen mogelijkheden meer ziet en de regie over je eigen leven een beetje kwijt lijkt te raken? Dan is hulp nabij. Lifecoach Rob Piederiet biedt praktische, kortdurende en zeer effectieve hulp. Hij stelt zich graag even aan je voor.

Ommekeer
Rob Piederiet komt ‘uit de zorg’, zoals dat heet. Hij heeft ruim 25 jaar ervaring in het management binnen de thuiszorg. Een prachtige baan maar door de steeds toenemende regelgeving vanuit de overheid, zag ik steeds meer medewerkers vastlopen. Als manager kon ik ze maar tot op zekere hoogte helpen. Het organisatiebelang en de te bereiken resultaten waren namelijk groot. De ontevreden en ongelukkige medewerkers maakte me onrustig. Inmiddels kwam ‘Abraham’ bij me langs en dat was voor mij het moment dat het bij mij begon te kriebelen dat ik misschien iets anders wilde gaan doen. Ik heb een sabbatical genomen en die periode heb ik goed gebruikt om erachter te komen wat ik voor de rest van mijn leven wilde gaan doen. Ik heb altijd een passie gehad om mensen te helpen, die karaktereigenschap heb ik van mijn vader geërfd. Nu was het moment om dit in een andere rol te gaan doen.

Vrij voelen
Wat voor Rob het belangrijkst was, was dat de hulp die hij aan wil bieden effectief en to-the-point is. Ik ben altijd een peoplemanager geweest maar kan als geen ander resultaatgericht werken. In de NLP methode vond ik wat ik zocht. Deze denkwijze gaat ervan uit dat ieder mens geworden is wie hij is door de ervaringen die hij heeft gehad. Dit bepaalt zijn denkpatronen, gevoel en gedrag, die onlosmakelijk met elkaar verbonden zijn. Soms wil je van koers veranderen maar word je tegengehouden door hindernissen of beperkingen waarvan je niet weet waar ze vandaan komen. Ik help om inzicht te krijgen in wie je bent en de bestaande patronen te doorbreken. Tijdens de coachingssessie help ik mensen de regie terug te krijgen en de weg vrij te maken om anders tegen het leven aan te kijken en meer keuzemogelijkheden te ervaren. Om je weer vrij te voelen in je eigen leven.

Vat vol keuzes
Ieder mens beschikt over innerlijke kracht en natuurlijke hulpbronnen, maar door ervaringen zijn die vaak diep weggestopt. Het is Robs uitdaging om de mensen weer terug te zetten in hun eigen kracht. In elke ervaring zit een leermoment en daarmee is elke ervaring een goede; ook de negatieve. Ik leer mensen op een andere manier naar hun leven en dus hun ervaringen – te kijken en daardoor te zien wat er vóór hun ligt. Het leven is een vat vol mogelijkheden, je moet het alleen leren zien. Ik houd de mensen altijd voor dat elke keuze een juiste keuze is, ook al pakt het soms anders uit. Je leert ervan en kunt een andere keuze maken. Zo lang je maar blijft zien dat er mogelijkheden zijn. Laat het lot niet bepalen hoe je leven verloopt maar neem het heft in handen. Maak je eigen keuzes en geniet van het leven. Als je dat tenminste wilt.

Onafhankelijk en onpartijdig
Elke vraag verdient een antwoord, is Robs overtuiging en dat komt terug in zijn coachingstraject. Het begint altijd met een vrijblijvend eerste gesprek waarin een verkenning wordt gedaan naar de vragen die er liggen. Ik kan dan al heel snel beoordelen of ik degene ben die verder kan helpen. Rob richt zich niet alleen op hulpvragen vanuit medewerkers uit de zorg. Hoewel daar natuurlijk wel mijn roots liggen. Ik wil niet meer in dienst van een organisatie omdat ik de onafhankelijkheid en onpartijdigheid niet kwijt wil. Uiteraard kan ik wel door organisaties ingehuurd worden als onafhankelijk coach voor personeelsleden die vastgelopen zijn. Vanuit mijn ervaring kan ik me goed verplaatsen in alle partijen.

Zet de eerste stap
Iedereen die vastgelopen is op een bepaald vlak, die op een kruispunt staat en niet weet welke afslag te nemen kan een beroep doen op Rob. Ik werk vanuit een visie waarin eerlijkheid, humor, vertrouwen, confrontatie en gelijkheid centraal staan. Ik ben beslist geen alwetende goeroe maar heb het wel in me om snel tot de kern door te kunnen dringen en doeltreffende hulp te kunnen bieden. De enige voorwaarde is dat de hulpvrager openstaat om de hulp te ontvangen. Het geeft zoveel voldoening om de eerste stap te durven zetten en je eigen kracht terug te vinden. Zie de mens maar als een computer die af en toe even gereset moet worden. Ik kan daarbij helpen; ik weet hoe moeilijk het is om gedrag te veranderen. Tegelijkertijd weet ik hoeveel het oplevert als je die stap zet en je weer de vrijheid voelt om keuzes te kunnen maken.

Meer weten? Neem gerust -en geheel vrijblijvend- contact met mij op.
Tel: 06/51 22 57 06 of: info@piederietcoaching.nl

Dit aritkel is geplaatst in PC55
Door Renate Pijnenburg

rob-piederiet

Rob Piederiet: Veel mensen durven geen keuzes te maken en geven de schuld aan de wereld om hen heen. Ik geef gelegenheid tot zelfinzicht en acceptatie van blokkerende gedachten. Vervolgens help ik bij het weghalen van deze blokkades, waardoor de ander ziet welke positieve invloed hij zelf op het leven heeft.

Meer informatie